YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ NASIL ALINIR GEREKLİ EVRAKLAR





türkiye’de oturma izni şartları



Yabancıların çalışma izni

Türkiyede , Yabancı uyruklu için oturum izni

TÜRKİYEDE OTURUM İKAMET VE ÇALIŞMA İZNİ İŞLEMLERİ GÜRCİSTAN TÜRKMENİSTAN AZERBAYCAN İRAN SURİYE VB YABANCILARIN

1 YIL – 2 YIL VE SONRASINDA SÜRESİZ OLARAK ÇALIŞMA VE İKAMET OTURUM İZNİ

YABANCILARIN ÇALIŞMA İZNİ VE İKAMET TEZKERESİ (OTURUM İZNİ) İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR VE EVRAKLAR

Not: ve hizmetlilerin Çalışma İzni ve İkamet işlemlerini yapıyoruz.Ayrıca Yabancı Personel Sigorta İşlemlerini de Bedelsiz olarak Hizmet vermekteyiz.

Yabancıların çalışma izni işlemleri için gerekli belgeler nelerdir

Çalışma Bakanlığı’na Türkiyeden başvuru yapabilmek için en az 6 aylık ikamet tezkeresi () ön şarttır;

Not: 6 aylık ikamet tezkeresi alamayan yabancılar Çalışma Bakanlığı çalışma izni için kendi ülkelerindeki Türk Konsolosluklarına başvuru yapmaları gerekir

6 AYLIK İKAMET TEZKERESİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1. Pasaport tercümeli sureti

2. Türkiyede ikamet edeceği adres bilgisi 6 aylık Otel rezervasyonu, noter onaylı kira konturatosu veya Türk vatandaşı yanında kalacak ise konaklama barınmasının karşılayacağı kişinin noterden taahhütname vermesi gerekir

3. Türkiyede kalacağı 6 ay süresince asgari geçimini sağlayacağının belgeleyeceği 3000 $

4. 4 adet vesikalık fotoğraf

YABANCILARIN 1 YILLIK VE DAHA UZUN SÜRELİ ÇALIŞMA İZNİ SEKTÖRLER İŞ KOLLARI

BAKICI VE EV HİZMETLİSİ ÇALIŞMA İZNİ

TURİZM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

İHRACAT İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

DENİZCİLİK MADEN İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

EĞİTİM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

ÇEŞİTLİ HİZMETLER SEKTÖRÜNDE ÇALIŞMA İZNİ

YABANCI ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

1- Türkiyede yabancıların Çalışma Bakanlığına müracaatlarında en az 6 aylık ikamet tezkerelerinin olması

2- İkamet tezkeresi alamayıp Kendi ülkelerinden başvuru yapacak olan yabancı uyrukluların Türkiye de kaldıkları süre içinde yapmamaları gerekir. Türkiyeden vize tarihleri geçtiğinde yurtdışına zamanında çıkmaları gerekir ve varsa ise cezasını yatırmaları gerekir

3- Yurt dışından başvuru yapıldığında ise Çalışma Bakanlığına 10 gün süresinde evraklar teslim edilmelidir

YABANCI ÇALIŞMA İZNİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

– Son yıla ait, vergi dairesince onaylı bilanço ve kar/zarar tablosu,

- Kuruluş yabancı sermayeli ise, kuruluşun en son sermaye ve ortaklık yapısını gösteren Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin aslı veya kuruluşça onaylı örneği,

- Yabancılar çalışma izni kapsamında yabancı uyruklu öğretmen istihdam edecek Özel Öğretim Kurumları için; Kurum Ruhsatı ve Milli Eğitim Bakanlığı onay yazısı suretleri,

– Kamu kurum ve kuruluşlarınca uluslararası ihale açılmış projeleri yapma hakkı kazanmış kuruluşların (konsorsiyumlar dahil) ilgili kurum ve kuruluştan alacakları işi yüklendiklerini tevsik eden belge,

- Mühendislik, mimarlık, müteahhitlik ve danışmanlık hizmetleri kapsamında yabancı uzman istihdam edecek tüzel kişiliklerde, aynı meslekte Türk mühendis/mimar/şehir plancısı istihdam edildiğini ispata dair ücret bordrosu ve .

4- Şirketin yabancı ortaklarına çalışma izni başvurusu halinde şirket ortağının hisse oranı, şirket ödenmiş sermayesinin, şirket cirosunun ve istihdam gücünün yeterli olması gerekir.

5- Şirketlerin dikkat edecekleri hususlar Şirketin çalıştırmak istediğinin makul ölçülerde izah edilebilir olması,

6- İhracat departmanlarında çalıştırılacak yabancılar için Şirketin yurt dışı ihracatının yeterli düzeyde olması

7- Turizm sektöründe otel vb tesislerin yeterli derecede yerli istihdam sağlamış olması ve Turizm İşletme Belgesinin olması

8- Evinde yabancı hizmetli çalıştırılacak olacak Ailenin yeterli gelir düzeyinde olması eş çocuk aile bütünlüğünün olması neden yabancı hizmetli çalıştırılacağının mantıklı gerekçesi olmalı

Yabancı çalışma izni işlemlerinde başvuruya ek belgeler

- Yabancı, ortak temsilcisi ya da kilit personel ise, durumunu kanıtlayan yetkili makamlardan onaylı işverenince verilen belge,

- Vatandaşlık Kimlik Belgesi örneği,

- Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için, vukuatlı nüfus kayıt örneği,

- Türk vatandaşı bir kişi ile evli olan yabancılar için noter onaylı evlenme cüzdanı sureti,

- Türk soylu olduğuna ilişkin belge,

- Mesleki eğitim diploma ve sertifika örnekleri,

- Bonservis, referans mektubu, görevlendirme yazısı, kabul yazısı gibi diğer belgeler.

YABANCILARIN ÇALIŞMA VE İKAMET İZNİ DANIŞMANLIK

Ankara Kurumsal Danışmanlık olarak 1987 yılından beridir İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimiz ile yabancıların çalışma izni ve ikamet tezkeresi (oturma izni) işlemlerinde dosya hazırlama ve ilgili kurumlarda işlemlerin takibi danışmanlık hizmetleri vermekteyiz

Saygılarımızla

ANKARA KURUMSAL DANIŞMANLIK

Turgay Turan





türkiye’de oturma izni şartları - aile gelir durumunu gösteren belge nereden alınır - aile gelir duzeyini gosteren belge - almaatada calisma vizesi - almaatada çalışmak - alman esle evli olan kisi oturma izni - alman esle evlilik ve oturma izni - alman evli çalisma - alman ile evli olan türk vatandasi olan kisinin oturma müsadesini nasil alabilirim - alman kımlıgınınsüresını uzatmak ıcın gereklı evraklar - alman vatandasi ikamet tezkeresi - alman vatandasi ile türk turist vatandasiyla evliligi - alman vatandasi pasport icin gereken evraklar - alman vatandası turk ile evli ikamet tezkeresi - alman vatandasiyla türkiyede evli - almanla evlenen yabanci uyruklu larin calisma mussadesi - almanla evli olan türk - almanla evli olmak - almanya calisma belgesi nerden alinir - almanya calisma izni 2 yil sirket - almanya da oturup türkiye calismak - almanya icin ögretmenlik basvurusu - almanya öğretmen başvurusu - almanya öğretmen iş baş vuru - almanya oturum için danışmanlık türkiye - yabancılar çalışma izni